- Всім відома така форма безробіття як трудова міграція. - нагадав депутат. - За спостереженнями соціологів у Вінниці, як і в центральній Україні загалом, від 10 до 20 відсотків населення виїздить на закордонні заробітки.

За словами Олександра Парвадова, трудова міграція має характерну особливість: якщо чоловік виїздить на заробітки, то він рано чи пізно повертається додому із заробленими коштами, а от жінки часто залишаються за кордоном назавжди.

- Пропоную конкретизувати у майбутньому міську Програму зайнятості населення з врахуванням цієї особливості, - попросив депутат на черговій сесії. - Чому б виконкому не організувати конкурс серед підприємств середнього бізнесу по створенню робочих місць для жінок. З плаваючим робочим днем, наприклад, та іншими пільгами. А підприємців заохотити податковими пільгами, зниженням орендної плати, грамотами від міськовиконкому.

Схожу пропозицію Олекснадр Парвадов висловив і щодо створення додаткових робочих місць для людей із обмеженими фізичними можливостями.



Переглядів: 3196
Поширень: 0