Поквартирно відключати від теплопостачання вінничан, які боргують за тепло, неможливо. Про це газеті "Місто" повідомив начальник ДП "Вінницькі теплові мережі" Віталій Вознюк. Ввін зазначив, якщо відключати тільки оселю боржника - холодне приміщення впливатиме і на температуру у сусідніх квартирах. Відповідно, якість постачання тепла значно погіршиться.

Про те, що неможливо відключати окремі квартири боржників від теплопостачання, каже і перший заступник міського голови Іван Михайлюк.

- Немає таких розробок. Немає їх в Україні, немає в місті, - каже Іван Архипович. - До того ж, всі проекти масових серій житлових будинків розраховані на централізоване опалення ще в ті часи, коли газ коштував копійки. Тоді навіть думки не виникало, що можуть виникнути борги. З підвищенням ціни на газ та електроенергії це питання стоїть гостро. Думаю, що будинки, які будуються сьогодні, вже всі із індивідуальним опаленням або з даховою котельнею. Якщо створено ОСББ, там питання розрахунків вирішується набагато краще. Але не скажу, що там не виникає боргів.

Тим часом, аби таки добитися повернення понад 13 мільйонів гривень, які боргують вінничани тепловикам, підприємства посилюють судову роботу із боржниками. Справи пришвидшеними темпами розглядаються в судах, передаються на впровадження ДВС.


Переглядів: 3163
Поширень: 0