Хоч у Вінницькій області футбольних баталій не заплановано, Вінничина є транзитною - саме через наш край хлине потік іноземних футбольних уболівальників зі Львова до Донецька та Харкова.

Однак завданням правоохоронців є не лише реагування на «екстрим», а й допомога іноземцям під час перебування у чужій країні.

Аби допомогти людині в Києві чи у Вінниці, її слід вислухати, зрозуміти і пояснити, що необхідно робити, куди звернутися за допомогою і тому подібне. Загальновизнаною мовою міжнаціонального спілкування в Європі та й загалом по всьому світі вважається англійська, тож Вінницькі бійці Державної служби охорони повинні її знати на розмовному рівні.

З цією метою 6 квітня в Управлінні Державної служби охорони при УМВС України у Вінницькій області відбулося заняття та тему «Підготовка особового складу до участі в охороні громадського порядку під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року».

Одним із головних напрямків навчання було вивчення англійської мови. Загалом же це вже трете заняття з початку року, але перше - саме з англійської розмовної мови. Заплановано провести 15 занять (50 годин), з яких 8 (20 годин) мають на меті вивчення англійської мови. Для участі в навчаннях відібрали 48 кращих охоронців, які мають навички спілкування англійською мовою. До речі, деякі співробітники УДСО здійснюють охорону Польського консульства та досконало володіють польською мовою.

Нині навчання відбуваються в актовому залі Управління, а перший навчальний урок з вивчення англійської провів професійний викладач цієї мови з Вінницького вищого професійного училища ДДСО при МВС України.



Переглядів: 3250
Поширень: 0