У районі важливе значення надається питанню забезпечення якісних організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема розвитку мережі дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Будинок сімейного типу на базі родини Сідлецького Володимира Анатолійовича та Сідлецької Майї Миколаївни, яким надано статус батьків-вихователів, розпочав своє функціонування 12 квітня. В церемонії урочистого відкриття будинку сімейного типу взяли участь керівники органів виконавчої влади району та органів місцевого самоврядування, очолювані заступником голови райдержадміністрації В.В.Киришовим, благодійники, представники громадськості.

На виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу на базі родини Сідлецьких передано 5 дітей, позбавлених батьківського піклування, проте найближчим часом кількість дітей, які виховуватимуться і проживатимуть у цьому будинку зросте до дев’яти.

Поряд з цим, у районі успішно функціонують ще два будинки сімейного типу в с. Селище, створені на базі родини Ковалів і родини Юрчаків, які виховують відповідно 9 і 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
 



Переглядів: 3704
Поширень: 0