В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники відділу по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області встановили факт створення і діяльності конвертаційного центру і фіктивних суб’єктів господарювання, повідомляють у прес-службі УПМ ДПА області. За фактом реєстрації одного із фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності була порушена кримінальна справа за ознаками фіктивного підприємництва (стаття 205 Кримінального Кодексу України). Розслідування по цій справі дало можливість виявити та задокументувати ще цілий ряд підприємств, задіяних у схемах мінімізації податкових зобов’язань СПД Вінницької та двох сусідніх областей.

У рамках кримінальної справи групи співробітників податкової служби трьох областей, на території яких діє конвертаційний центр, проводять документальні перевірки. Вже зараз встановлено, що проконвертовані суми тільки по згаданому підприємству, по діяльності якого порушена кримінальна справа, складають мільйони гривень, зазначають у прес-службі обласної податкової міліції.

Наразі рахунки підприємства заблоковані, кошти з одного з них у сумі 160 тисяч гривень направлені в бюджет на відшкодування завданих державі збитків.


Переглядів: 2875
Поширень: 0