Слідом за змінами керівництва Вінницької дитячої художньої школи, що по Першотравневій, 66, містом розійшлися чутки про перенесення і навіть закриття навчального закладу.

Це - плітки, які традиційно виникають разом зі змінами, пояснили "Моїй Вінниці" у департаменті культури міської ради.

- Петро Стребков, який донедавна очолював заклад, залишив посаду за власним бажанням. Останні роки він мав проблеми зі здоров\'ям, - каже Ірина Френкель, директор департаменту культури. - Ну, а чутки про продаж художньої школи - цілковитий абсурд. У заклада завжди були "доброзичливці", які створювали йому той чи інший "піар".

У березні директором призначили Світлану Довгань, яка до того працювала на посаді заступника з навчальної роботи. Наразі школа не просто працює у звичайному режимі, а більш того - активно розвивається. У найближчих планах - відкриття філій у різних районах міста.

- У цьому справді є необхідність, адже маємо багато бажаючих навчатися, - пояснює Світлана Довгань. - Першу філію плануємо відкрити у наступному році - на Тяжилові. Можливо, у приміщенні школи № 13, наразі тривають переговори. Оскільки з того мікрорайону до нашої школи досить велика відстань, не всім дітям зручно добиратися. Я сама виросла там, і добре пам\'ятаю, як їздила у художню школу на навчання, витрачаючи 30-40 хвилин на дорогу.

У подальших планах також відкриття філій у мікрорайонах Поділля, села Пирогово.

- Розраховуємо на те, що філії працюватимуть на засадах самоокупності, тобто плати за навчання. Так само працюють заклади позашкільної естетичної освіти по всій Україні. Незважаючи на економічну кризу, у дітей є бажання вчитися, опановуючи сучасні професії, - зазначає Ірина Френкель. - Протягом минулого року відбувся моніторинг і аналіз щодо відкриття додаткових закладів у віддалених мікрорайонах. І директори позашкільних навчальних закладів культури визначили відповідні місця. Загалом розроблена поступова програма щодо створення необхідних умов і рівних можливостей позашкільної естетичної освіти, яка буде впроваджена до 2016 р.


Переглядів: 2891
Поширень: 0