До кінця квітня у виставковій залі художньої галереї, що по вулиці Пушкіна, вінничани зможуть ознайомитись із роботами, які були представлені на відкритий міський конкурс на кращу проектну пропозицію ландшафтного дизайну об\'єктів благоустрою міста. 19 квітня автори кращих проектів отримали грошову винагороду у розмірі від двох до дев\'яти тисяч гривень, в залежності від призового місця.

Упродовж лютого-березня ландшафтні архітектори, дизайнери, проектні організації, дизайн-студії, студентські колективи та інші фахівці, які мають відповідний професійний рівень, мали нагоду продемонструвати свої креативні ідеї щодо оформлення зелених зон міста.

У Вінниці підвели підсумки конкурсу ландшафтного дизайну

За умовами конкурсу, учасники повинні були представити проекти до однієї із трьох номінацій: «Кращий ландшафтний дизайн проспекту Юності (розподільча смуга)», «Кращий ландшафтний дизайн вулиці Київської (розподільча смуга)» та «Кращий ландшафтний дизайн зеленої зони по вулиці Пирогова (навпроти музею-садиби М.І.Пирогова)». Конкурсанти повинні були не лише передбачити нові рішення щодо озеленення території міста, а й запропонувати проекти, які б мали розумне співвідношення ціни та якості, відтак, могли бути реалізовані в обласному центрі.

Загалом на участь у конкурсі надійшло близько 25 робіт. За словами директора департаменту комунального господарства і благоустрою Вінницької міської ради Ігоря Корольчука, враховуючи те, що такий конкурс проводився вперше, кількість його учасників досить значна. «Ми плануємо і надалі проводити подібні конкурси, - говорить Ігор Корольчук. - Звісно, якість проектів абсолютно різна, що говорить про те, що на конкурс представляли свої роботи не лише професійні архітектори та ландшафтні дизайнери, а і студенти, які навчаються за фахом».

У Вінниці підвели підсумки конкурсу ландшафтного дизайну

Умови конкурсу також передбачали, що конкурсне журі прізвища переможців дізнається лише після того, як буде обрано кращі проекти. Під час подання заявок кожному проекту було присвоєно шестизначний код, таким чином уся інформація про учасника була зашифрованою. Відтак, члени журі оцінювали не конкретну людину, а саме проект ландшафтного дизайну.

У номінації «Кращий ландшафтний дизайн проспекту Юності (розподільча смуга)» першу премію присуджено Ользі Білоус, другу - Аллі Андрощук, а авторський колектив Максима Крамара та Михайла Коротинського отримали третю премію. Цей же авторський тандем виборов першу премію, але в номінації «Кращий ландшафтний дизайн зеленої зони по вулиці Пирогова (навпроти музею-садиби М.І.Пирогова)». Другу премію цієї ж номінації отримав авторський колектив у складі Ірини Хільської, Анастасії Котової, Ганни Семенової та Бориса Писарського. Третє місце присуджено проектній пропозицій авторського колективу Анни Тихоненко та Віри Кухарчук.

На номінацію «Кращий ландшафтний дизайн вулиці Київської (розподільча смуга)» було найменше учасників. Із шести проектів було присуджено лише третю премію (автори І. Хільська, А.Котова, Г.Семенова та Б. Писарський). Інші запропоновані проекти не відповідали основним вимогам - кошторисна вартість їх була досить високою, або ж їх дизайн не поєднувався із навколишньою територією.



Переглядів: 11263
Поширень: 0