У Міжнародний день пам’ятників і визначних місць, 18 квітня, інтернет-спільнота “Історія Вінниці” організувала екскурсію містом. Протягом двох годин цікаві і маловідомі факти з історії міста розповідав усім бажаючим Олександр Федоришен, студент ВДПУ ім. М.Коцюбинського і водночас секретар краєзнавчого товариства “Поділля”.

Незвичну екскурсію з невідомими історичними подробицями Вінниці провів студент педагогічного університету

У сквер Козицького до башти, де розпочався “тур”, попри дощ прийшло 26 слухачів. Поціновувачі історії пройшлись вулицею М.Грушевського, П.Осипенко, Володарського... і завершили екскурсію у магазині-музеї “Пан Заваркін та син”.

- Львів’яни люблять розповідати про своє місто, і не тільки гостям, а ми, коли показуємо Вінницю гостям, згадуємо лише Мури, храм і МакДональдз, -каже Олександр Федоришен. - Вінничани роками живуть, ходять вулицями і не знають цікавих моментів міста. Хотілось довести, що це не так і зруйнувати стереотипи. Тим паче, що я не бачу причин не поширювати цю інформацію. Тому у екскурсії я намагався розповісти про маловідомі факти, або ті, які ви знайдете лише у архівах, мемуарах, щоденниках, періодиці кінця ХІХ початку ХХ століття.

Як зізнався студент, він готує дипломну роботу на тему “Повсякденне життя Вінниці кінця ХІХ початку ХХ століття”.

Наступну екскурсію Олександр планує провести у червні, проте, якщо такий формат зацікавить когоь, дослідник не проти розповісти ще раз про Вінницю.



Переглядів: 8031
Поширень: 0