Співробітники СБУ викрили факти протиправних оборудок з військовим майном, з боку начальника речової служби та начальника речового складу однієї з військових частин Вінницької області, які привласнили понад 500 тисяч гривень.

Перевірка, проведена за матеріалами СБУ фахівцями територіального центрального контрольно-ревізійного управління контрольно-ревізійного департаменту Міністерства оборони, підтвердила факти нестачі речового майна на суму 290 тисяч гривень та льотно-технічного обмундирування на суму 230 тисяч гривень.

Встановлено, що зловмисники невеликими партіями постачали вкрадене майно знайомому підприємцю, який реалізовував його вроздріб на центральному ринку Вінниці.

З метою приховування злочину, ці службові особи внесли завідомо неправдиві дані до відомостей про видачу речового майна особовому складу військової частини.

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону за фактами привласнення службовими особами військової частини військового майна шляхом зловживання службовим становищем і службового підроблення, порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 та ч.2 ст.410 Кримінального кодексу України.

За номером (044) 253-32-14 громадяни можуть звернутися до Служби безпеки України в разі наявності інформації щодо корупційних дій з боку державних службовців.



Переглядів: 3705
Поширень: 0