Колектив та учні 10-ї школи звертаються до вінничан з проханням підтримати їх соціальний проект «Наша школа відкрита й для тебе!». В залежності від підсумків голосування може з\'явитись шанс створити на базі школи середовище для навчання дітей із вадами зору. Усіх небайдужих до цього городян шкільна родина 10-ї школи просить долучитись до голосування, яке триватиме до 27 квітня.

Допоможіть, проголосуте просто зараз.

Кожен вінничанин, який зареєстрований у соціальних мережах «В контакте» або «Facebook», може допомогти втілити цей проект у життя, скориставшись посиланням http://www.ideax-nescafe.com.ua/ideas/yellow/nasha-shkola-vidkrita-y-dlya . Чим більшою буде кількість голосів, тим більше шансів у школи виграти призовий фонд в сумі 100 тисяч гривень на реалізацію соціального проекту.

У місті сьогодні проживає значна кількість дітей із порушенням зору. Для таких дошколяриків працює три дошкільних навчальних заклади, а от для діток шкільного віку спеціалізованого закладу, який продовжує роботу з навчання, профілактики та оздоровлення школярів із хворобами зору, - на жаль, у місті немає. Відтак, перед їхніми батьками стоїть дуже складний вибір: чи віддавати дитину до звичайної школи і спостерігати, як зір дитини і далі погіршується, або ж віддавати до спеціалізованої школи-інтернату.

У колективу вінницької загальноосвітньої школи №10 з\'явилась ідея, яким чином можна вирішити питання навчання у загальноосвітньому закладі дітей, які мають проблеми із зором. Ознайомившись із методикою російського вченого, педагога-новатора, керівника Наукової лабораторії фізіолого-здоров\'язберігаючих проблем освіти Адміністрації Московської області, дійсного члена Академії творчої педагогіки, доктора медичних наук Володимира Базарного, викладачі школи розробили проект «Наша школа відкрита й для тебе!». Проект передбачає придбання меблів, необхідного мультимедійного обладнання, комп\'ютерів та електронних книг для дітей з вадами зору, обладнання кабінету для корекції зору, а також придбання діагностичного та навчально-корекційного обладнання.

За словами директора ЗОШ №10 Світлани Куцої, за методикою Володимира Базарного вже працюють в навчальних закладах Полтави. «Суть пролягає в тому, що діти частину уроку сидять, іншу частину стоять за «стоячими» партами на спеціальних масажних килимках, - розповідає Світлана Куца. - Також є спеціальні банери-тренажери, які розміщуються на стелі або ж на стіні. Це різнокольорові стрілочки, слідкуючи за якими, діти проводитимуть вправи для очей, що дозволяє попереджувати короткозорість, астигматизм, далекозорість тощо. Крім того, дітки повинні навчатися за партами чорного кольору, а писати - у спеціальних зошитах із чорними лініями, оскільки контрастні кольори також допомагають у профілактиці хвороб зору».

Як проголосувати

Втілити у життя цю ідею може кожен вінничанин, який зареєстрований у соціальних мережах «В контакте» або «Facebook».

  • Для цього слід скористатися посиланням http://www.ideax-nescafe.com.ua/ideas/yellow/nasha-shkola-vidkrita-y-dlya, або ж у будь-якій пошуковій системі набрати «Ідея Х від Nescafe».
  • Перейти за посиланням.
  • Зайти у розділ «Соціальні» та знайти проект «Наша школа відкрита й для тебе!».
  • Далі слід авторизуватися та поставити галочку у стрічці «Я - за!» (слід звернути увагу - голосування типу «Мені подобається» - не зараховується, слід обов\'язково вказати, що Ви - саме за цю ідею). Наразі проект СЗОШ №10 отримав майже 700 голосів, але голосування триватиме до 27 квітня. Таким чином у вінничан ще є можливість віддати свій голос на підтримку проекту.

«Наш проект вже має понад три десятки відгуків, усі вони - позитивні та схвальні, - говорить директор ЗОШ №10. - У разі, якщо наш проект здобуде найбільшу кількість голосів, за грошову винагороду ми зможемо придбати спеціальні електронні та оптичні засоби, облаштувати класні кімнати спеціальним засобами для релаксації та гімнастики очей, придбати літературу та роздатковий матеріал для навчання дітей з порушенням зору, придбати спеціальні робочі зошити та комп\'ютери (нетбуки, ноутбуки), які допоможуть школярам закачувати шкільну літературу та збільшувати масштаб для читання, а отже, не погіршувати зір, читаючи мілким шрифтом шкільні підручники».



Переглядів: 3838
Поширень: 0