Під час навчання було сформовано чотири ланки ГДЗС. Навчання передбачали виконання двох етапів: робота у теплодимокамері та вивчення спеціальної пожежної техніки.

Перший етап передбачав пошук потерпілих у задимлених зонах, а також проходження промислової зони. Саме під час таких навчань рятувальники не тільки фізично загартовуються, але й проходять психічну і моральну підготовку, оскільки непідготовлена людина, перебуваючи в темній і вщент заповненій димом кімнаті, може розгубитись і почати панікувати.

За словами старшого помічника начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру майора служби цивільного захисту Олександра Червоняка, всі учасники практичних занять із поставленим завданням впорались на відмінно.

Другим етапом було проведення занять щодо вивчення спеціальної пожежної техніки, яка знаходиться на озброєнні аварійно-рятувального загону. Показові виступи проводились на автомобілі повітряно-пінного гасіння, пожежно-насосній станції, відпрацьовувалась їх взаємодія під час можливого гасіння пожеж. До учасників практичних навчань було доведено тактико-технічна характеристика автомобілів, проведений показовий принцип роботи насосу для подачі розчину піноутворювача при взаємодії з автомобілем повітряно-пінного гасіння.

Мета занять - підтримка бойової готовності дій особового складу в осередках пожеж, а також вдосконалення знань щодо використання та експлуатації спеціальної пожежної техніки, була повністю досягнута.



Переглядів: 3250
Поширень: 0