У Вінниці, в окремій базі забезпечення Командування Повітряних Сил Збройних Сил України з нагоди Дня солдатської матері відбулася зустріч командування частини з матерями військовослужбовців строкової служби.

– Цього дня ми вшановуємо матерів, сини яких проходять військову службу в Збройних Силах України, – розповідає заступник командира частини з виховної роботи підполковник Андрій Швець. – Кожен із нас, обравши життєвою стежинкою військовий шлях чи призваний захищати свою Батьківщину, пам’ятає ніжну турботу, безмежну любов, мудрі поради та добрі слова своїх матерів, які дали нам життя, виростили, вклали в нас частинку своєї душі.

На урочистому зібранні в клубі командир частини полковник Олександр Онищук подякував присутнім матерям за виховання дітей, запевнив, що їхні сини після закінчення служби повернуться до рідних домівок загартованими та змужнілими. Голова ради сімей військової частини старшина Вікторія Головіна, звертаючись до матерів військовослужбовців, зокрема, зазначила:

– Наша військова частина – це велика сім’я. І батьки-командири, я впевнена в цьому, дбають про наших дітей так, як і потрібно. Ми, батьки, виховували своїх синів у родинах, школа продовжила цю справу, але тільки армія зробить із них, юнаків, справжніх чоловіків!

Упродовж дня матері військовослужбовців ознайомились з побутом своїх синів, відвідали казарму, солдатську їдальню, поспілкувалися з командуванням частини на різні теми щодо повсякденної життєдіяльності частини. Одне із питань, якими цікавились батьки, стосувалось переходу на військову службу за контрактом.

– Сьогодні для молодої людини, – говорить мати військовослужбовця строкової служби солдата Олександра Вишневського, Тамара Павлівна, – дуже важко знайти роботу. Ми розглядаємо можливість продовження нашим сином військової служби вже контрактником. Адже Збройні Сили – це стабільність, хороший соціальний пакет, можливість кар’єрного росту.

Чого навчились хлопці за час військової служби, присутні гості змогли побачити в ході тренування протидиверсійного загону військової частини, спеціально організованого її командуванням. Матері військовослужбовців оцінили бойовий вишкіл своїх чад: їхні дії за сигналом тривоги, при отриманні зброї, екіпіруванні, висуванні у визначений район тощо.

Про життєдіяльність Збройних Сил, їхній бойовий шлях солдатські матері дізнались під час екскурсії до Військово-історичного музею Повітряних Сил Збройних Сил України. Працівники музею показали їм комплекси військової техніки, на якій воїни Повітряних Сил несуть бойове чергування, ознайомили з різними типами вертольотів та літаків, що перебувають чи ще до недавнього часу були на озброєнні вітчизняного війська. Тут же керівництво військової частини вручило листи-подяки за виховання синів Тамарі Вишневській та Наталії Федорчук. Ще 7 листів-подяк на адресу батьків, котрі через зайнятість не змогли приїхати на зустріч, доправили поштою.

Варто зазначити, що в окремій базі забезпечення Командування Повітряних Сил ЗС України сьогодні проходять строкову службу майже 100 військовослужбовців. Кращі з них 29 квітня отримали звільнення та змогу привітати своїх матерів з цим величним святом – Днем солдатської матері. А приїзд додому сина-військовослужбовця для кожної матінки це – найбільший подарунок.
 



Переглядів: 8170
Поширень: 0