28 квітня 2012 року  відбулось засідання колегії прокуратури Вінницької області, на якому було розглянуто питання щодо стану координаційної діяльності та її вплив на законність і правопорядок у регіоні; роботи органів прокуратури з питань первинного обліку, ведення статистичної звітності та нагляду за обліком злочинів; роботи органів прокуратури області з реалізації принципу гласності. У роботі засідання взяли участь керівники структурних підрозділів апарату прокуратури області, прокурори міст, районів, міжрайонні та прирівняні до них прокурори.

Колегією зазначено, що у 2011 та першому кварталі 2012 року прокурорами приділялася увага координації діяльності правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю, підвищенню рівня законності, ефективності боротьби з корупцією та реагування на порушення законів.
Вжиті заходи сприяли стабілізації криміногенної обстановки, рівень злочинності в області знизився на 0,7% в 2011 році та майже на 12 % за 3 місяці 2012. Зменшилася кількість особливо тяжких злочинів, а також окремих їх видів.

Колегія відзначила, що органами прокуратури області вжито ряд організаційних і практичних заходів щодо достовірного відображення у статистичній звітності результатів прокурорсько-слідчої діяльності, посилення прокурорського нагляду за своєчасністю та достовірністю обліку злочинів.
Зазначено також, що прес-службою проводиться робота для налагодження та підтримання зв\'язків з представниками засобів масової інформації. У друкованих, електронних ЗМІ, інтернет виданнях постійно друкуються, транслюються матеріали прокурорсько-слідчих працівників та, опрацьовані прес-службою.

З травня минулого року діє WEB-сайт прокуратури області, сторінки якого систематично поповнюються оперативними новинами. Відповідно до чинного законодавства забезпечується достовірність відомостей, що оприлюднюються.

У засобах масової інформації з\'являється щораз більше виступів прокурорсько-слідчих працівників щодо результатів їх діяльності. У прокуратурі області постійно організовуються прес-конференції, брифінги.

Не зважаючи на позитивні моменти в діяльності прокуратури з визначених напрямків наявні й окремі прорахунки, на які колегією вказано та, які потребують усунення.



Переглядів: 4033
Поширень: 0