Про це поінформував засоби масової інформації начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк на прес-конференції за підсумками 2011-2012 навчального року.

Звітуючи про здобутки галузі, головний освітянин області зазначив, що цьогоріч наші школярі здобули 28 перемог у ІV етапі Всеукраїнських предметних олімпіад, маємо 16 призерів конкурсу-захисту Малої академії наук на загальнодержавному рівні, а десятикласник ЗОШ с. Агрономічне Вінницького району Богдан Сапожник проходить відбірково-тренувальні збори по підготовці до Міжнародної олімпіади з географії. «Днями відбулася зустріч керівництва обласної державної адміністрації та обласної Ради з талановитою молоддю Вінницького краю «Таланти Поділля», у рамках якої на преміювання юних обдарувань та їх наставників використано майже 500 тис. гривень», - зазначив Ігор Івасюк.

Значних результатів освіта області досягла і на Третій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2012», з якої 18 навчальних закладів та установ освіти Вінниччини привезли усі види нагород. Серед золотих призерів заходу – і управління освіти і науки облдержадміністрації.

Акцентуючи увагу на найближчих завданнях, що стоять перед освітянами регіону, начальник управління зазначив, що з 4 по 11 травня проходитиме державна підсумкова атестація для випускників 11-х класів з трьох навчальних дисциплін: українська мова, профільний предмет та предмет за вибором учнів. Дев’ятикласники складатимуть ДПА з 15 по 30 травня з української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

Документи про загальну середню освіту 10,4 тисяч одинадцятикласників області отримуватимуть 12-13 травня, випускники 9-х класів (а їх кількість становить цьогоріч 17,6 тисяч осіб) – 31 травня та 1 червня.

За словами Ігоря Івасюка, вже 15 травня стартуватиме зовнішнє незалежне оцінювання, участь у якому виявили бажання взяти понад 11 тис. абітурієнтів, і триватиме воно до 7 червня.

Серед нововведень, які очікують на учасників ЗНО-2012, – скорочення загальної кількості предметів, вибраних для складання тестових завдань, з п’яти у попередні роки до чотирьох. Водночас, до переліку навчальних дисциплін, з яких проводитиметься незалежне оцінювання, введено всесвітню історію.

Начальник управління зазначив, що, завершуючи навчальний рік, освітяни готуються до проведення ремонтних робіт у закладах освіти та організації дитячого відпочинку у пришкільних таборах. Стартуватиме відпочинкова зміна, в основному, 1 червня.



Переглядів: 4024
Поширень: 0