У Вінниці почали ремонтувати дороги. На кожній повирізали квадратні ями завглибшки до 6 см. Мають встигнути відремонтувати все за тиждень-два, тому роботу продовжили до 19.00. Працюють без вихідних.

У п\'ятницю, 27 квітня, шляховики ремонтують дорогу біля обласної дитячої лікарні. Під\'їжджає вантажівка і скидає гарячий асфальт зі Стрижавського заводу. Дорожники розкидають його лопатами та розрівнюють.

— Як приходжу додому, жінка кричить, шо чортом воняю. Так воно і є, — каже 47-річний Павло Купрейчук. Надпиває води з 5-літрового бутля. — Асфальт в\'ївся не тільки в одяг, а й у шкіру.

— Асфальт не воруєм, люди відказуються його стелити у дворах. Уже год п\'ять, бо літом смола плавиться і смердить, — підпирає руками голову 61-річний Дмитро Семенюк. — Тепер плитку кладуть.

Надворі жарко, біля паруючого асфальту паморочиться в голові. Дорожники рукою змахують краплі поту.

— За врєдность мали давати молоко, але його нема, — стає до роботи Дмитро Семенюк. — Получаємо голі оклади, геть надбавки познімали. Проробив 41 рік і шо маю — 2200 гривень і пенсії 600.

Підходить заступник начальника шляхового управління 70-річний Іван Іщук. Запевняє, дорожникам добре платять:

— Зимою мали по 5-6 тисяч зарплати, а літом 3500.

— Шо? Я вчора получив 1200, — емоційно відказує 55-річний Віктор Чубатюк. — А ви чо мовчите? Скажіть, які у вас зарплати.

— Чо ти вспилив? Ну, вона має бути 3500, — каже Іван Іщук. — Але робітники скільки зроблять, стільки і зароблять. За день мають покласти 140 квадратних метрів асфальту на ямочному ремонті.

Чиновник каже, позаторік дороги Вінниці визнали найкращими у країні.

— Ямковий ремонт покриття робимо поки це возможно. Те, що кидаємо асфальт у калюжі, то так не має бути, конєшно. Але автобуси їдуть і ту яму треба якось залатати, хоч ефекту ніякого, — пояснює Іван Васильович. — Найбільше у Вінниці розбиваються вулиці Некрасова, Тімірязєва, Артема, Писарева.

Асфальтобетонники сідають на підмурок огорожі. Ховаються від сонця.

— Кабінєт міністрів дав чотири дні вихідних, а ми пашем у дні трудящих. У позапрошлому році не вийшли люди на роботу, то повигонили, — каже Павло Купрейчук.

На ремонт доріг і тротуарів у Вінниці виділили 4,7 млн. грн.



Переглядів: 3837
Поширень: 0