Що зробити для того, аби відпочинок та оздоровлення дітей під час літніх канікул був безпечним, якісним та незабутнім обговорювали на обласній селекторній нараді під головуванням заступника голови облдержадміністрації Любов Спірідонової. У нараді взяли участь заступник голови Вінницької обласної Ради Юрій Мєдвєдєв, заступники голів райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, керівники усіх управлінь та відділів, причетних до оздоровлення.

Як повідомила заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, перш за все, “маємо забезпечити безпечне перебування дітей у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, підвищити якість харчування, урізноманітнити освітньо-культурні програми оздоровчих закладів”. Одне із головних завдань – зберегти мережу дитячих закладів оздоровлення та відпочинку усіх типів.

Із різних джерел фінансування на літню оздоровчу кампанію 2012 року планується використати близько 63 млн. грн., що на 2 млн. більше, ніж у минулому році. Збільшення фінансування відбудеться за рахунок збільшення видатків на оздоровлення дітей обласного, районних бюджетів, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

За словами начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Олени Стоялової влітку 2012 працюватиме 805 оздоровчих закладів різних типів. Планується зберегти мережу позаміських оздоровчих закладів: будуть діяти 20 дитячих стаціонарних заміських оздоровчих закладів, 3 дитячих санаторії, 769 пришкільних табори, 1 табір праці та відпочинку.

У цьому році обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вперше на базі санаторію “Подільський Артек” буде організовано літню школу для батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей та усіх їх вихованців.

Першочергова увага буде приділена оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків, дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, дітей, які перебувають на диспансерному обліку, талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій; дитячі творчі колективи та спортивні команди), бездоглядних та безпритульних дітей, дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

Серед завдань, поставлених заступником голови облдержадміністрації Любов Спірідоновою перед учасниками наради – оздоровити не менше 90 тисяч дітей шкільного віку, забезпечити оздоровчими послугами усіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 70 відсотків дітей із малозабезпечених багатодітних сімей, приділити особливу увагу оздоровленню дітей, які опинились у складних життєвих обставинах.



Переглядів: 5134
Поширень: 0