1 травня на черговій сесії міської ради депутати внесли зміни до Програми приватизації майна комунальної власності, які пов\'язані зі змінами у законодавстві України.

Відтепер умови продажу комунального майна стали дещо жорсткіші, наприклад, якщо раніше термін внесення коштів за придбаний об\'єкт можна було подовжити, то тепер покупець має сплатити визначену суму протягом 30 днів. В іншому випадку необхідно буде сплатити неустойку. Окрім того, це може бути підставою навіть для розірвання угоди.

Відбудуться зміни в питанні поліпшенні стану комунального майна, яке є обов\'язковим, коли людина хоче згодом приміщення викупити. Раніше - вартість ремонту приміщення могла не перевищувати 25% залишкової вартості майна. Тепер - 25% ринкової вартості майна.

Після внесення змін до Програми приватизації майна комунальної власності аукціони будуть проходити швидше. Законодавством передбачено, що інформацію про проведення аукціону треба публікувати за 20 днів до його проведення (раніше було 30 днів). Окрім цього, якщо двічі майно не купується, то можливим було знизити його вартість. Тепер такої можливості не буде. Натомість, за новими правилами, можна буде продавати комунальне майно одній особі, якщо інших бажаючих придбати об\'єкт не має (раніше об\'єкти реалізовувались за умови, якщо є два або більше претендентів).

«Комунальне майно потрібно використовувати максимально ефективно, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Наше Програма приватизації майна комунальної власності є досить прогресивним документом, і в першу чергу тому, що комунальне майно може бути реалізовано винятково на аукціонних засадах».



Переглядів: 3124
Поширень: 0