До важких хворих у Вінницькій області медики літатимуть - з машин "пересядуть" на літак АН-2 ТОВ “Авіакомпанія “V-Авіа”. Таким чином в червні в області відновлюється санавіація.

Про доцільність і раціональність санітарної авіації головний лікар КУ "Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" Анатолій Пірникоза говорить лише позитивно. 

- А що тут казати, якщо доїжджати до хворого лікар зможе удвічі швидше, - пояснює Анатолій Пірникоза. - Замість двох годин, наприклад, це буде 30 хвилин. Для перельотів у нас є переносна апаратура. На переобладнання самого літака виділено 600 тис. грн. Поки плануємо, що це будуть вильоти на відстань довшу за 100 кілометрів від Вінниці. До літака і від нього до хворого, лікаря доставлятиме санавтомобіль.  

За підрахунками співробітників КУ "Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" на рік викликів для санавіації буде близько 80-ти. Як зазначив директор КП "Аеропорт Вінниця" Ярослав Мазурець, наразі співробітники авіакомпанії обстежують усі злітні майданчики в області. Адже на них літаки не сідали майже 20 років – сан авіація перестала існувати разом з Радянським Союзом.  



Переглядів: 4823
Поширень: 0