Одинадцять років поспіль Інститут педагогічної освіти і освіти дорослих Національної академії педагогічних наук України спільно з Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського проводять Міжнародну науково-практичну конференцію «Сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців: методологія, теорія, досвід, проблеми».
 

Ось і цьогоріч понад 400 науковців і практичних працівників освіти зустрілися у ВДПУ для обговорення найважливіших проблем освітянської галузі: використання сучасних інформаційних технологій на базі комп’ютерної техніки, глобальна мережа Інтернет і використання соціальних мереж і сервісів Інтернету, відкрита та дистанційна освіта, медійна освіта, інноваційні методики в підготовці фахівців, педагогічна майстерність, креативність педагога. Матеріали для участі у науковому заході надійшли з дев’яти країн світу: України, Росії, Білорусі, Польщі, Молдови, Словаччини, Німеччини, Норвегії та Китаю.

З вітальним словом до учасників зібрання звернувся начальник управління освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, побажавши науковцям плідної роботи, креативних та прогресивних рішень у розв’язанні актуальних галузевих питань.
 

Робота конференції відбувалася у двох пленарних засіданнях і засіданнях чотирьох секцій, кожна з яких розглядала проблеми використання інформаційних технологій у навчальних закладах, інноваційності навчання в професійних навчальних закладах, технології навчання у вищій і професійній школах, проблеми формування компетентностей учнів і студентів.
 

У пленарних засіданнях конференції взяли участь провідні науковці України – дійсні члени НАПН України, доктори наук, професори І.А.Зязюн, Н.Г.Ничкало, В.Ю.Биков, Ю.Ф.Зіньковський, член-кореспондент НАПН України, доктор наук, професор Р.С.Гуревич, доктори наук, професори О.А.Дубасенюк, Л.Б.Лук’янова, О.І.Огієнко, О.А.Лавриненко, Л.В.Оршанський, В.А.Петрук, О.М.Джеджула, М.М.Козяр і багато інших.
 

За результатами конференції вже видано перші два з чотирьох збірників наукових праць, в яких опубліковано понад 200 доповідей учасників заходу. 


Переглядів: 3490
Поширень: 0