Після запровадження обов\'язкової реєстрація населення за місцем проживання, за яку нещодавно з ініціативи регіоналів проголосували нардепи, особам, які, наприклад, на тривалий час приїхали до Вінниці, доведеться реєструватись за місцем проживання, тобто на зйомній квартирі, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Якщо ж офіційно зареєструватись, то орендодавці фактично засвітять свої нелегальні доходи і будуть змушені платити податки. В кінцевому результаті це знову ляже на плечі винаймачів житла.

За словами ініціатора законопроекту про реєстрацію, регіонала Володимира Олійника, даний закон прийнятий в рамках реалізації зобов\'язань України перед Євросоюзом для лібералізації візового режиму.

Роз\'яснюючи на прохання журналістів стандартну ситуацію, коли людина, приїжджаючи з регіону, влаштовується на роботу в Києві і не може зареєструватися в квартирі яку наймає, Олійник зазначив, що в цьому випадку власник квартири не хоче оформляти подібні відносини з орендарем не тому, що побоюється претензій на житлоплощу, а тому що здає квартиру нелегально.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада прийняла закон, згідно з яким в Україні вводиться реєстраційний облік місця проживання та перебування фізичних осіб. Тепер, змінюючи місце проживання більше, ніж на місяць, доведеться реєструватись.



Переглядів: 4829
Поширень: 0