Незабаром мають з’явитися зошити, малюнки на обкладинках яких допомагатимуть школярам за усіма правилами безпеки долати проїзну частину дороги та безпечно користуватися вело-, мото-, автотранспортом по досягненню ними відповідного віку. Мета проекту – виховання молодого покоління та прищеплення їм поваги до Правил дорожнього руху.

Незабаром мають з’явитися зошити, малюнки на обкладинках яких допомагатимуть школярам за усіма правилами безпеки долати проїзну частину дороги

За круглим столом переговорів керівництво УДАІ УМВС зібрало директорів автошкіл Вінниччини, Голову спілки автомобілістів області та редакцію газети «ДТП» («Дорога. Транспорт. Пішохід»), яка взяла на себе зобов’язання друкувати зошити для дітей.

- Дорога до школи для дітей має стати простою і безпечною, - переконаний начальник Управління ДАІ УМВС у Вінницькій області полковник міліції Павло Солоненко. – Сучасна дорога перенасичена транспортом і небезпечна для тих, хто не знає Правил дорожнього руху. Обсяги шкільної програми з предмету ОБЖД недостатні ні за кількістю поданого матеріалу, ні за часом. Тому ідея друку тематичних зошитів дуже корисна і здатна в певній мірі заповнити прогалини в області виховання і навчання дітей безпеці дорожнього руху, - впевнений Павло Дмитрович.

- Нашому проекту це під силу. Адже робочий зошит завжди під рукою у школяра, і в ньому він завжди зможе знайти відповідь на запитання з безпеки дорожнього руху, скажімо, як безпечно подолати відстань додому чи до школи,- каже редактор газети «ДТП» Анатолій Шрамко. – Ринок сьогодні заповнений інформацією розважального типу, а не корисною. Не варто забувати, що діти ходять до школи і щодня долають проїжджу частину дороги, користуються транспортом. Як це правильно робити, їх треба вчити змалечку.

Наповнювати зошити інформацією будуть професіонали – викладачі автошкіл. Строки у них невеликі, адже зошити мають потрапити на полиці магазинів вчасно - до початку нового навчального року.



Переглядів: 4582
Поширень: 0