Міська рада викупить квартири у будинку № 1, що по Барському шосе. На його місці побудують кільцеву трамвайну колію. Вона буде починатися від вул. Келецькій, пролягатиме до Барського шосе та вздовж Стельмаха - до Хмельницького шосе.

- Будівництво трамвайної колії повинні були почати в 2008-му, але зашкодила криза. Цього року на неї виділили 28 мільйонів гривень з державного бюджету, а потрібно 70, - каже міський голова Володимир Гройсман. - До кінця року повинні зробити хоча б половину шляху. А в наступному році покладемо колії і підключимо тягову підстанцію.

Для дев\'яти мешканців двоповерхового будинку шукають житло в різних районах міста. Чотири квартири у власності міської ради вже є.

- Щодо п\'яти інших домовилися з будівельною компанією БМУ-3. Де вони швидше добудують багатоповерхівки, там і будемо пропонувати житло. Це може бути район Поділля, вулиці Квятека або Академічна, - говорить директор Департаменту комунальних ресурсів Вінницької міськради Ігор Шутак. - Вісім квартир приватизовані. Зараз отримуємо згоду власників. Якщо їм не сподобається район, можуть відмовитися. Одна квартира в комунальній власності. З цією проблем не буде, ми просто надамо покращений варіант житла.

Приміщення в будинку на Барському шосе старого зразка. Однокімнатні квартири площею 27 квадратних метрів.
- Такі маленькі квартири в місті вже не будують. Тому всім власникам дамо квартири побільше тих, ніж вони мали, - продовжує Ігор Шутак.



Переглядів: 4201
Поширень: 0