"Наші дітки займаються у різноманітних гуртках і, дізнавшись про потреби дітей із школи-інтернату у Сутисках, вирішили їм допомогти. На аукціоні було продано десять дитячих робіт і на виручені кошти закуплені матеріали для творчості дітей із інтернату", - розповіла заступник голови Державної податкової служби у Вінницькій області Ілона Заскіна.

Оголошення про потреби дітей-інтернатівців працівники податкової служби області побачили у соціальних мережах. І - виникла ідея провести благодійний аукціон «Діти податківців – дітям школи-інтернату». Зателефонували керівнику місцевої громадської організації «Тиврівщина – квітка Поділля» Сергію Очеретному та розпитали про потреби. «Наш проект «Організація творчих майстерень на базі загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів смт. Сутиски, як один із засобів розвитку творчої особистості учня» виграв грант ГО «Подільська громада» - 2500 гривень, ще 1000 гривень надала районна влада. Але цього було замало: майстри із Тиврівського районного будинку дитячої та юнацької творчості та народні умільці передавали малечі свої знання, проте, потрібні були ще й матеріали. Кожна дитинка хотіла б мати необхідне для творчості – фарби, ножиці, клей – не вистачало елементарного, не кажучи вже про бісер та гофрокартон. Я вивішав оголошення із переліком матеріалів у соцмережу. І тут - дзвінок від податкової. Кажуть, проект гарний – підтримаємо», - розповів Сергій Очеретний.

Сам Сергій – інвалід-колясочник і на свято до дітей із інтернату приїхати не зміг. Слова вдячності сказала керівник проекту, заступник голови ГО, Олена Єнютіна. «Протягом двох місяців волонтери навчали дітей хенд-мейду. Своїми ручками вони створили чудові поробки: ляльки-мотанки, обереги, пасхальні сувеніри, великодні писанки та багато інших красивих речей, в які вклали свою душу і серце. І завдяки підтримці дітей податківців проект продовжиться надалі. Із подарованих матеріалів буде втілено чимало творчих дитячих фантазій вихованців школи-інтернату», - переконана Олена Єнютіна.

Щоб аукціон з продажу робіт дітей податківців був «чистим і прозорим» його супровід доручили громадській організації «Філософія Серця». «Технічно провести аукціон не складно – було б щире бажання допомогти. Наша організація робить багато добрих справ за покликом серця і ми дякуємо усім, хто долучився до аукціону і придбав дитячі поробки. Аукціон проведено за усіма правилами фінансової звітності. За виручену готівку придбано матеріали, необхідні насамперед. А за Сертифікат на 5 тисяч гривень, який подарував Фонд Володимира Продивуса, кошти ще мають надійти», - поділилась заступник голови ГО «Філософія Серця» Ольга Брига.

Для гостей, які привезли подарунки, вихованці інтернату теж подарували сюрприз – майстер-клас із виготовлення листівки у техніці квіллінг. Податківців творчість захопила і «на світ» з’явились креативні листівки із букетиками паперових троянд, які вони привезуть на згадку про талановитих тиврівчан.

"Діти не мають статусів, вони рівні у своїх правах та можливостях. Головне, розкрити талант дитини та допомогти його становленню», - вважає податківець Ілона Заскіна, яка закликала дітей із інтернату взяти участь у творчому конкурсі «Податки – очима дітей». В якості заохочення, цього річ переможець конкурсу отримає путівку на відпочинок на березі Чорного моря.

Довідка:

Благодійний аукціон «Діти без статусів» («Діти податківців – дітям школи-інтернату смт Сутиски Вінницької області») було проведено 1 квітня 2012 року під час інтелектуального конкурсу «Найрозумніша красуня Вінниччини» (організатори конкурсу Вінницькі обласні громадські організації «Медіа-Центр» та «Освітній простір»). Бухгалтерський супровід аукціону - ГО «Філософія Серця».  У школі-інтернаті смт Сутиски Вінницької області навчається 178 учнів: діти із багатодітних сімей, сироти і напівсироти, позбавлені батьківського піклування, діти із небл



Переглядів: 12685
Поширень: 0