- Про Вінницю я чув дуже давно. Ще дванадцятирічним хлопчиком за часів Радянського Союзу у газеті "Cлово люду" побачив статтю про побратимську угоду підписану Кельце та Вінницею. І тепер згадуючи ті часи я відчуваю певну ностальгію, - розповідає Станіслав Адамчак.

За його словами, у Кельце широко відомий ресторан "Вінниця". Він вважається своєрідним осередком української культури та традицій.

- Особливо мені до вподоби печеня, яку там готують. - признається Станіслав Адамчак. - Всіх своїх гостей, знайомих і навіть представників іноземних делегацій я обов\'язково запрошую на вечерю саме туди. Адже таку печеню, яку готують у ресторані "Вінниця" годі шукати навіть у самій Україні.

Зважаючи на популярність цієї страви, деякі ресторатори Польщі пробували і в себе готувати "вінницьку печеню". Але у них нічого не вийшло.

- Цей смак не повторити. - стверджує Станіслав Адамчак. - Коли я запитав у власника цього ресторану, чому так, він розповів мені цілу історію. Мовляв, коли ще тільки вчився на кухаря і був простим студентом, його відправили на практику в Радянський Союз - і він потрапив до Вінниці. Тут познайомився зі старим шеф-кухарем, який вже йшов на пенсію. Польський стажер так сподобався українському наставнику, що той переказав йому особливості приготування цієї страви, розкрив усі секрети.

Відтоді вінницька печеня стала по-справжньому фірмовим блюдом ресторану "Кельце". Обов\'язково завітайте туди при нагоді, якщо доведеться побувати у Польщі. Нехай смакує!



Переглядів: 3424
Поширень: 0