Спеціальні таблички з графіком руху трамваїв з’являться на вінницьких зупинках. Такі таблички виготовили волонтери громадської організації «Наше Поділля».

На зупинках у Вінниці встановлять таблички з графіком руху трамваїв

Табличка поділена на три частини. У першій частині - час відправлення трамвая у будні дні, у другій - у вихідні. У третій частині таблиці вказані усі зупинки, через які прямує трамвай. Там, де є чорні позначки, - це ті зупинки, які трамвай повинен ще проїхати від даної зупинки, без позначок - ті зупинки, які вже міський транспорт проїхав.

За словами голови громадської організації «Наше Поділля» Юрія Степанця, таких табличок вже виготовлено понад 40, зараз по місту розміщено більше 15. Ознайомитися з графіком руху трамвая вже можна від Центрального універмагу до Електромережі. Сьогодні будуть розміщувати таблички по маршруту «Вишенька – Залізничний вокзал».

- Ціна табличок - приблизно 700 грн., це кошти лише на матеріали, - повідомив Юрій Степанець. - Найбільшою проблемою громадськості є те, що вона не зовсім правильно розуміє розклад, який показаний на табличках. Насправді ж все просто. На табличках вказаний час відправлення трамвая саме з тієї зупинки, на якій перебуває пасажир. Таке нововведення громадянам сподобалося, адже відгуки у соціальних мережа є тому доказ. Пасажири навіть радіють, коли трамвай відправляється за точно вказаним часом.

Є ще два нововведення, які планують запровадити волонтери пізніше: ввести англомовний варіант таблиць, але дрібнішим шрифтом, та час руху трамвая від зупинки до наступної зупинки (приблизно 2-3 хв.).

Якщо ідея сподобається громадянам та отримає більшу підтримку від міської влади, то такі таблички з графіком руху з’являться для тролейбусів і автобусів.



Переглядів: 8155
Поширень: 0