Під аркою зібралися, в основному, студенти, які висунули шість вимог до Уряду та Кабінету Міністрів України. Серед них: створення мільйону нових робочих місць, збереження існуючих робочих місць, підвищення зарплатні, заборону на підвищення тарифів на комунальні послуги тощо.

Голова Федерації незалежних профспілок Вінницької області Ігор Попенко зазначив, що запрошував на мітинг усіх бажаючих.
- Якщо ви дивилися телевізор, Федерація відхрещувалася від страйкового фонду, заперечувала проведення акції, - розповідає Ігор Попенко. - А ми закликали провести акцію всім разом. Тому що наша мета об\'єднати всі незалежні профспілки і створити єдину потужну організацію.
Федерація Профспілок Вінницької області дійсно не мала бажання брати участь у цій акції. Як зазначив голова Федерації Володимир Паращук, наразі Профспілки проводять активний діалог із українською владою. Саме тому проведення акції протесту недоречне. А всі висунуті незалежними профспілками вимоги - просто дубляж вимог Федерації Профспілок Вінниччини.
- Зберуться люди там під аркою, проголосять їм ці вимоги, все нормально, тепер пішли пікетувати Федерацію, - каже Володимир Паращук. - Через гарні вимоги пішли робити негарні справи негарними методами. Як ми будемо боротись? Ми нікого не будемо бити в обличчя.

Володимир Паращук підозрює, що Незалежна Федерація Профспілок Вінниччини має на меті захоплення майна Федерації Профспілок (зокрема, готель „Профспілковий" у Вінниці). Він зазначає, що подібна спроба відбулася в неділю, 16 листопада. Втім, їй перешкодили правоохоронці. Зі свого боку Ігор Попенко, голова Незалежної федерації профспілок, заперечує ці звинувачення.

Каже, просто проводили перевибори голови Федерації. Нічого захоплювати не збиралися.


Переглядів: 3152
Поширень: 0