Державтоінспекція Вінниччини з 14 травня по 5 червня провела комплекс профілактичних заходів на пасажирському транспорті, під час яких виявила 1230 правопорушень. У 546 випадках водії перевозили пасажирів понад встановлену кількість, 343 рази відхилялися від визначеного маршруту. Працівники ДАІ склали 48 адміністративних протоколів щодо порушення вимог дорожніх знаків та розмітки водіями автобусів, 47 – щодо порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, 14 –перевищення встановлених обмежень швидкості; виявили три грубих порушення під час перевезення організованих груп дітей і затримали одного водія, який керував у нетверезому стані. Автобус належить Тульчинському м’ясокомбінату, проте на перевезення пасажирів ліцензії не має.

- За час операції 28 автобусів поставили на арештмайданчик. У кожному випадку у водіїв були відсутні ліцензійні картки, тобто здійснювати перевезення пасажирів не мали права, - розповів начальник Управління ДАІ полковник міліції Павло Солоненко. – Співробітниками авто-технічної інспекції був зупинений автобус марки «Фольксваген ЛТ-35», який належить ТОВ «Автолайн». Як виявилося, ним здійснювалося перевезення пасажирів із технічними несправностями гальмівної системи. Крім того, автобус не пройшов передрейсовий технічний огляд, а відтиск штампу у шляховому листі не відповідає символам оригіналу і має явні ознаки підробки. Зважаючи на велику кількість виявлених правопорушень, та з метою досягнення належного стану безпеки на автошляхах, Державтоінспекція Вінниччини продовжує посилений контроль за пасажироперевізниками. Тому послаблення контролю за водіями автобусів не варто очікувати, - запевнив головний державтоінспектор області.

Як ми повідомляли раніше, з 14 по 27 травня в області було перевірено 260 суб’єктів господарювання, які надають послуги з перевезення пасажирів, оглянуто 3672 автобусів. За цей час виявлено та задокументовано 708 порушень ПДР.

Під час рейду Державтоінспекцією перевірено 437 суб’єктів господарювання, оглянуто 5774 автобусів, видано 415 приписів.



Переглядів: 3737
Поширень: 0