Про намір організувати в місті битву борошном ми повідомляли ще 8 червня. Тоді наша публікація була прочитана більше 1800 разів та спричинила хвилю негативних коментарів, більше 50.

Організатори відреагували на таку реакцію і пообіцяли замінити борошно на крохмал.

Організатор події Максим Галінський пояснив тоді це так: "Ми вирішили замінити борошно на крохмал у  зв\'язку з тим, що крохмал дає кращий ефект, ніж борошно до того ж він дешевший. Попередньо ми увесь крохмал пофарбуємо у два кольори нашого українського прапору: жовтий і блакитний. І таким чином поділимо учасників на дві команди."

Як бачимо з наступних фото, обіцянка дотримана не була, крохмал ніхто не розмальовував, навіть якщо він і був, то в незначній кількості. Нажаль, матеріалом битви все ж стало борошно.

Битва борошном у Вінниці

Битва борошном у Вінниці

Битва борошном у Вінниці

Довідка з Вікіпедії:

Голодомор в Україні 1921–1923 — масовий голод, головно у південних областях України, в 1921–1923 роках, спричинений вивезенням хліба з України до Росії радянською владою в Україні, під тиском влади Радянської Росії, на тлі посухи та неврожаю на півдні України, Кубані та Поволжя.

Голодомо́р в Україні 1932–1933 років — масовий, навмисно зорганізований радянською владою голод 1932–1933 років, що призвів до багатомільйоних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР (землі сучасної України за винятком семи західних областей, Криму і Південної Бессарабії, які тоді не входили до УСРР) та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці. Викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу і Української СРР на чолі зі Сталіним, розрахованими на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян.

Голодомор в Україні 1946—1947 - був спричинений не так повоєнним неврожаєм, як спланованою акцією сталінського Політбюро з метою забрати в селян залишки зерна і продати чи подарувати його братнім режимам в соціалістичному таборі. Так 1946 з СРСР вивезено 350 тисяч тонн зерна до Румунії, у 1947 — 600 тисяч тонн зерна — до Чехословаччини, за тих два роки Польща отримала з Радянського Союзу 900 тисяч тонн хліба.[Джерело?] А в Молдові, Бессарабії й південних областях України шаленів голод і лише за перше півріччя 1947 офіційно зареєстровано 130 випадків людоїдства.


Переглядів: 5941
Поширень: 0