За прогнозами Гідрометцентру України найближчим часом на території держави утримається спекотна погода. Стовпчики термометра місцями будуть показувати +35°.

Згідно вимог Закону України про дорожній рух щодо, «заходів збереження автомобільних доріг загального користування від руйнувань автомобільним транспортом загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більш, ніж 7 тонн у період підвищеної температури повітря (більше 28 градусів за Цельсієм)» вводиться режим тимчасового обмеження руху цього виду транспорту на автомобільних дорогах. Державтоінспекція радить водіям таких вантажівок зупинитися вдень на автостоянках, біля стаціонарних постів ДАІ тощо, а свій рух продовжити з настанням прохолоди, тобто, після 22 години до 6 ранку.

Іншим водіям потрібно бути дуже уважними, адже такий температурний режим - фактор підвищеного ризику для всіх учасників дорожнього руху. У багатьох людей, особливо похилого віку, з\'являється млявість, запаморочення, знижується концентрація уваги, швидкість реакції на різноманітні дорожні ситуації. Тому, водіям у такі дні потрібно ретельно планувати свої поїздки, особливо на великі відстані з урахуванням погодних умов. Обов’язково брати з собою прохолодну воду в достатній кількості, і необхідні ліки. Намагатися одягати в дорогу вільний, нещільний одяг, уникати вживання жирної і солоної їжі. Паркуватися по можливості в тіні, а перед початком руху обов\'язково провітрювати салон автомобіля. Не залишати дітей, а також тварин у закритому авто навіть на короткий час.

Перед поїздкою обов’язково перевіряйте технічний стан автомобіля. В спекотну погоду особливу увагу потрібно звертати на систему охолодження двигуна, рівень мастила, стан гальмівних колодок та тиск у шинах.

І пам’ятайте! Правила дорожнього руху забороняють водієві керувати транспортним засобом у стані стомлення (п.2.9б ПДР України).

Як ми повідомляли раніше виконавчий комітет міської ради прийняв рішення про тимчасове обмеження руху вантажних машин вулицями міста у світлу пору доби з 10:00-22:0 год.



Переглядів: 3385
Поширень: 0