20 червня конкурсна комісія визначила 15 проектів від громадських організацій міста, які отримають фінансову підтримку від мерії для втілення соціально-культурних ідей у життя. Проведення такого конкурсу стало новим напрямком співпраці громадських організацій та Вінницької міської ради.

Зокрема, отримають фінансову підтримку міської влади проекти щодо роботи з дітьми та молоддю.

Так, у місті проводитиметься краєзнавча гра «Скарбничка часу», під час якої школярі не лише зможуть проводити цікаво час у розвагах у стилі відомої телевізійної гри «Форт Буайяр», а також і дізнаватимуться про історію рідного краю. Також у місті буде реалізовано проект літньої школи молодіжної економічної освітньої програми «Лабораторія бізнес-моделювання».

А обласна молодіжна організація «Вінницький КВН» запропонувала провести фестиваль «Вінниця - столиця військово-повітряних сил України» з метою «відірвати» молодь від комп\'ютерів та зробити цікавим їх дозвілля саме на вулиці.

«Раніше дітей неможливо було «загнати» з вулиці до оселі, зараз - навпаки, - говорить керівник КВНу Олександр Шемет. - Свого часу ми не знали, що для того, аби пограти у хокей, постріляти з лука потрібно купувати ключку, лук та стріли тощо. Ми все робили власними руками, і це було цікаве та змістовне дозвілля. Мета нашого проекту - зробити так, аби діти знову виходили на двір, спілкувалися між собою, а не через комп\'ютер». У якості розваг Олександр Шемет пропонує проводити також майстер-класи по виготовленню паперових літаків, орагнізовувати змагання на дальність та тривалість їх польотів тощо, адже нинішня молодь навіть не знає, як із звичайного листка паперу створити літак та інші цікавинки. А для переможців змагань буде організовано цікаві екскурсії до музею авіації та на аеродром.

Міський голова Володимир Гройсман під час презентації цього проекту відзначив важливість відновлення соціалізації підлітків та дітей. «Свого часу на одному із засідань Ради підприємців мене запитали: що робити із дітьми на вулиці? На що я відповів, а як багато дітей ви бачите на вулиці, - каже Володимир Гройсман. - На сьогоднішній день дітей відірвати від соціальних мереж, комп\'ютерних ігор тощо майже неможливо, і в нас з\'явилась проблема - діти навіть не хочуть виходити на двір. Ця проблематика є досить актуальною та важливою, і якщо на наступний рік у нас будуть такі проекти, ми будемо їх обов\'язково підтримувати та розвивати».

Також очільник Вінниці зазначив, що незважаючи на те, що реалізація грантових програм спільно із громадськими організаціями міста проводиться вперше, їх з кожним роком повинно ставати все більше. «Важливо, коли громадські організації та міська рада об\'єднують свої зусилля на реалізацію різних питань для вирішення тих чи інших проблем, які турбують нашу громаду. Для нас важливо те, що саме громадські організації включаються в цей процес і презентують свої ідеї, бачення, вирішення тих чи інших питань, - говорить Володимир Гройсман. - Хочу вас запевнити у тому, що ми будемо продовжувати ці програми і надалі, адже ми зацікавлені у тому, щоб суспільне життя було активним».



Переглядів: 4383
Поширень: 0