У червні у обласному центрі офіційно зареєстровано Всеукраїнське представництво міжнародної програми «BEST BUDDIES». Небайдужі вінничани будуть проводити частину часу із дітьми та молоддю з інтелектуальною недостатністю, залучатимуть її до різноманітних проектів та конкурсів тощо. Відтак, такі діти та молодь зможуть більше адаптуватися до суспільства, відчувати себе рівними своїм одноліткам та отримати більше друзів.

«BEST BUDDIES» (у перекладі «Кращі приятелі») - міжнародна програма, яка працює у 50 країнах світу та є однією із трьох всесвітньо відомих ініціатив родини Президента США Джона Кеннеді. Це волонтерський рух, який спрямований на створення дружніх стосунків між дітьми та молоддю з інтелектуальною недостатністю та волонтерами.

Цьогоріч і Вінниця приєдналася до програми «BEST BUDDIES». 12 червня в місті офіційно зареєстроване Всеукраїнське представництво міжнародної програми «BEST BUDDIES», яке акредитоване центральним офісом програми у Маямі, (Флорида, США). За словами заступника директора Вінницького міського центру соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді Євгена Косарєва, міське представництво програми активно співпрацює із волонтерами Корпусу Миру США та центральним офісом «Best Buddies International». «На сьогоднішній день ми співпрацюємо з «Кращими приятелями» в рамках загальноміських програм щодо адаптації дітей та молоді з інтелектуальною недостатністю у суспільство, - говорить Євген Косарєв. - Мета цієї програми зокрема створити дружні стосунки між такими дітьми та волонтерами руху, а також вирішувати проблему ізольованості людей із інтелектуальною недостатністю».

Програма BEST BUDDIES запрошує до співпраці волонтерів. Тож усім, хто бажає допомагати діткам та молоді із розумовими вадами, слід звертатися за телефоном 35-35-64.



Переглядів: 4489
Поширень: 0