Міст закоханих

Центральний вінницькій міст нині ще й місце для закоханих: пари залишають замки із написами “...разом назавжди”. Жовті, іржаві, великі, маленькі, з підписами імен і без, але усі символізують почуття закоханих одне до одного. Побачити їх можна зі сторони фонтану ROSHEN.

Поки Вінниця не похвалиться кілограмами заліза. Однак одними з перших, хто увійшов у вінницьку історію є дев’ять (станом на 30.06.2012 — Авт.) закоханих пар і відповідно дев’ять замків.

На деяких підписані лаком для нігтів імена “Женя+Діана”, “Аня+Ваня”, “Женя+Крістіна”, “Т+М” і знаменні для них дати “26.06.2012”, “14.05.2012” , деякі без написів. Найперша дата — 2011 року.

Замочки закоханих на Центральному мосту

Одні — на довжелезних ланцюгах, інші — просто прикріплені.

Міст закоханих

В Україні одним із найвідоміших місць закоханих є київський міст, який має багато назв: “Міст поцілунків”, “Малий міст Патона”... Його 1912 року побудував Євгеній Патонов.

Вважають, що традиція вішати замки на мості походить з Італії, там у Флоренції закохані юнаки і дівчата почали залишати їх на відомому мості Ponte Vecchio, а ключі викидати у річку Арно.



Переглядів: 13168
Поширень: 0