Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2000 року № 1192 «Про надання щомісячної грошової допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду на догляд за ним», в органах праці та соціального захисту населення області 381 малозабезпеченій особі призначалась щомісячна грошова допомога на догляд у розмірі 10 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатної особи.

З початку року розмір зазначеної доплати складав 107.30 грн. на місяць. На фінансування зазначених виплат з обласного бюджету було виділено 1764,00 тис. грн.

Верховною Радою України 22 травня схвалено Закон України "Про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про психіатричну допомогу", яким передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом І-ІІ групи внаслідок психічного розладу з 10 відсотків прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати. Тобто розмір допомоги на даний час становить 1102 грн.

З Державного бюджету на зазначені виплати область додатково отримала 6892,10 тис. грн.



Переглядів: 4023
Поширень: 0