Вагони, які дістались львів\'янам, були виготовлені у 1988 році - це трамваї з останніх партій. Вінниця їх свого часу придбала в Чехословаччині.

- Вінницька міськрада 8 червня вирішила передати безоплатно Львову два трамвайних вагона, - нагадав в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Львівської міськради Володимир Олійник. - Таке рішення ухвалили, бо вінничани повністю оновили трамвайний парк завдяки вагонам зі Швейцарії.

Перед відправкою до Львова трамвайні вагони отримали повний капітально-відновлювальний ремонт - відновлення кузовів, візків, перевірка та заміна електрообладнання, зовнішнє фарбування, оздоблення салонів і кабін водія, встановлення автоінформаторів тощо.

Вартість робіт по відновленню кожного трамвайного вагона склала майже 250 тис. грн.

- Даруючи ці два вагони, сподіваємось, що львів\'яни оцінять їх і з технічного, і з економічного боку. Адже це практично нові вагони, які можуть слугувати ще багато років, - каже начальник Вінницького Трамвайно-тролейбусного управління Володимир Бугайчук. - Якщо наші трамваї прийдуться до душі львів\'янам, можемо запропонувати придбати ще. Завдяки поповненню трамвайного парку швейцарськими вагонами, у нас в резерві близько 40 трамваїв. Частину готуємо для власних потреб, з огляду на перспективу розширення трамвайної мережі, а частину можемо запропонувати придбати іншим містам, зокрема Львову.

У Львові вже провели огляд подарунка і відзначили, що стан вагонів досить хороше. Зараз їх будуть тестувати на маршрутах Львова.

Як ми повідомляли раніше,  вінницький трамвай поїхав у Львів



Переглядів: 3064
Поширень: 0