Податківці області з початку року забезпечили надходження до Зведеного бюджету понад 2-х мільярдів гривень. Це на 212 мільйонів більше ніж в минулому році, при цьому місцеві бюджети отримали майже на 140 мільйонів гривень більше, ніж минулоріч. Втім, окремі райони області вносять дисонанс у ритмічне наповнення казни. Щоб з’ясувати ситуацію, голова податкової служби області Ірина Зленко ініціювала проведення «круглого столу» із представниками бюджетоутворюючих підприємств та громадськості Могилів-Подільського району.

Керівник податкового відомства області свій виступ розпочала з аналітики. Якщо минулого року планових перевірок у прикордонному районі було 20, то цьогоріч підприємців перевіряли лише двічі. Однак покращення бізнес-клімату, за словами Ірини Зленко, чомусь не позначилось на наповненні бюджету. Левову частку податкових зборів до місцевих та державної скриньок сплачують аграрії. Натомість, виробники дещо відстають.

Хоча, як кажуть, у дискусії народжується істина, Ірина Зленко впевнена, що, лише своєчасне адекватне реагування на так звані «гострі кути» допоможе «переломити» ситуацію. Відтак, запропонувала присутнім замінити критику на конструктивні пропозиції.

Ірина Зленко також нагадала, що для повернення ПДВ в автоматичному режимі підприємство має відповідати усім законодавчо встановленим критеріям. При цьому прозорим має бути і партнерство виробника з іншими компаніями. Очільник служби поцікавилась, що саме перешкоджає стабільній господарській діяльності виробників у районі. Одним із проблемних питань, за словами підприємців, є нова грошова оцінка землі у Могилів-Подільському, її збільшення викликало радикальне зростання навантаження по сплаті земельного податку. Ірина Зленко пообіцяла спільно із місцевою владою розібратись в ситуації.

Одразу ж після зустрічі, голова податкової служби провела в інспекції особистий прийом. Підприємці висловили подяку за розуміння їх проблем. Завдяки технологічним новаціям, запровадженим у регіоні, стосунки з податківцями переходять в «електронну площину», а новостворений сервісний центр дозволяє отримувати повний спектр послуг значно оперативніше.

В результаті підприємці і податківці окреслили спільні дієві заходи, щоб врешті решт досягти балансу інтересів. Голова податкової служби ініціювала створення робочої комісії задля вирішення питань, які піднімались на зустрічі.

Такі заходи будуть систематичними – пообіцяла податковий посадовець. Найближчим часом плануються зустрічі керівництва податкової служби з підприємницькими колами у всіх податкових інспекціях регіону.



Переглядів: 3980
Поширень: 0