До Чернівецької центральної районної лікарні з алкогольним отруєнням були доставлені троє неповнолітніх хлопчиків віком 11, 12 та 13 років. У двох менших дітей лікарі діагностували важкий ступень алкогольного отруєння, а у старшого – середній. Своєчасне надання медичної допомоги врятувало дітям життя. Зараз стан здоров’я хлопчиків задовільний. Загрози життю немає.

Обставини інциденту з’ясовувала міліція. Виявилося, що того дня батьки 13-річного хлопчика поїхали у справах до сусіднього району. До хлопця прийшли у гості двоє молодших друзів. Хтось з дітей пожартував, що зазвичай гостей пригощають міцними напоями, і гостинний господар дістав пляшку домашнього вина. Випивши міцного напою, діти пішли купатися на місцевий ставок. Дорогою додому їм стало погано. Старший з хлопців зумів сам дійти до будинку і ліг спати, а двох його товаришів привела додому сусідка. Жінка побачила, що хлопці поводять себе неадекватно, і від них разить алкоголем. Дома дітям стало зовсім погано, вони почали втрачати свідомість. Батьки негайно викликали лікарів, і каретою «швидкої допомоги» хлопців доставили до лікарні.

Усі троє постраждалих дітей виховуються в повних, благополучних сім’ях та характеризуються позитивно. Однак, недогляд за дітьми, що міг отримати трагічні наслідки, вилився для батьків адміністративним покаранням відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.



Переглядів: 3228
Поширень: 0