У четвер, 5 липня, з другого поверху багатоповерхівки падала 11-місячна дитина. І... залишилась живою. Під час падіння з будинку, що по вулиці Короленка, вона травмувала голову і зараз лікарі її стан здоров’я оцінюють як середньої важкості.

За словами заступника головного лікаря Вінницької обласної дитячої лікарні Оксани Моравської, дитині пощастило, бо, швидше за усе, падіння стримали сторонні предмети.

- У малюка закрита черепно-мозкова травма, - розповідає Оксана Моравська. - Самі розумієте, що самостійно однорічна дитина на підвіконня просто фізично вилізти не може. Мати ж пояснює, що була у туалеті, а як дитина на підвіконня вилізла — не знає.

Про такі випадки медики офіційно звітують у правоохоронні органи. Попри усе нині травматологічне й нейрохірургічне відділення дитячої лікарні переповнені. Однією з причин падіння дітей є відкриті вікна, де антимоскітні сітки не кріпляться належним чином.

Адже з літною порою особливо збільшилась кількість травм, які діти отримують при падінні зі скутерів, велосипедів, дерев. Тому лікарі просять і попереджають батьків слідкувати за дітьми, щоб попередити неприємності.


Переглядів: 3660
Поширень: 0