Вберегти дітей від нещасних випадків на дорозі під час літніх канікул взялася Державтоінспекція, залучаючи до цього весь арсенал інтелекту і техніки. Тисячі юних вінничан зустрічаються з вартовими доріг під час відпочинку і оздоровлення у таборах і санаторіях Вінниччини. Під час дружніх зустрічей діти змагаються у знаннях Правил дорожнього руху, приймають участь у вікторинах та конкурсах, ознайомлюються зі спеціальною технікою ДАІ.

- Сьогодні Державтоінспекція знову завітала до дитячого табору ім. Юлії Рябчинської, тут новий заїзд, - пояснив начальник служби профілактичної роботи УДАІ УМВС підполковник міліції Володимир Мотичко. – У цій зміні дітей удвічі більше, ніж попередньої, тому профілактична робота розрахована до дрібниць. Особливу увагу приділяємо дітям, які у таборі вперше. Для них організовуємо цікаві вікторини, за участь і перемогу в яких діти отримають цікаву тематичну літературу. Уся дітвора має змогу посидіти у службовому транспорті, відчути себе у ролі правоохоронців, усвідомити важливість професії і необхідності виконання вимог безпеки Правил дорожнього руху.

За перший місяць літніх канікул на автошляхах області сталося 11 ДТП за участі дітей, під час яких трирічне немовля (пасажир автомобіля) загинуло і 12 неповнолітніх отримали травми різного ступеня важкості і госпіталізовані. З числа травмованих 42 відсотки складають пішоходи, 33% - водії мото- транспорту, 25% - пасажири автомобілів. Більша половина потерпілих (54%) складають підлітки віком від 16 до 18 років, 23% - віком від 14 до 16 років. Кожна четверта ДТП сталася за вини самих неповнолітніх, причому старшого віку. Усі вони водії мотоциклів і скутерів, посвідчення водія відповідної категорії не мають.

- Тут можна говорити про батьківську бездоглядність і вседозволеність, які сприяють нещасним випадкам з дітьми - переконаний Володимир Володимирович. – У профілактичній роботі ми намагаємося охопити якомога більшу кількість дітей. У цьому нам допомагають засоби масової інформації, адже не усі діти мають змогу оздоровитися у таборах. Сподіваюсь застережливі цифри привернуть увагу батьків і дітей, особливо, зважаючи з тих обставин, що у серпні прогнозується (за досвідом попередніх років) зростання аварійності, в тому числі за участі дітей. Хочу звернути увагу усіх батьків, які планують далеку подорож на відпочинок до моря чи у гори. Дотримання Правил дорожнього руху допоможуть Вам зберегти найцінніше – ваше життя і життя ваших дітей. Не перевищуйте безпечної швидкості та уникайте небезпечних ситуацій, якщо у вашому автомобілі є діти.

3 липня біля села Озеро Немирівського району у автопригоді загинуло подружжя тернопільчан і їх трирічний малюк. Старшому хлопчику вдалося вижити. Родина їхала на відпочинок до моря. Причини аварії встановлює слідство. В ній, крім того, травмовано ще четверо дітей, з яких 8-річний хлопчик в лікарні помер.

Щоб запобігти подібним випадкам Державтоінспекція проводить комплекс профілактичних заходів серед дітей та у процесі дорожнього руху серед його учасників. Та на результат роботи впливають не тільки старання державтоінспекторів, а й сумління учасників дорожнього руху.

Як ми повідомляли раніше, ДАІшники - це свято для дітей.

Іспит з Правил дорожнього руху склали лише третина водіїв маршруток Вінниці.



Переглядів: 4765
Поширень: 0