Вінницький гарнізон зустрівся із Збройними Силами Російської Федерації

Сьогодні, 10 липня, у Вінницького гарнізону розпочався візит представників делегації Збройних Сил Російської Федерації з питань співробітництва в галузі безпеки польотів державних повітряних суден під керівництвом начальника першої інспекції служби безпеки польотів авіації Збройних Сил Російської Федерації генерал-майор Олександр Берзан.

В рамках цього візиту відбулася зустріч іноземних гостей з робочою групою Командування Повітряних Сил Збройних Сил України, яку очолив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал–майор Юрій Байдак.

В ході переговорів сторони планують обговорити питання стану безпеки польотів авіації Повітряних Сил Україна і Російської Федерації, визначити подальші перспективи двостороннього співробітництва між збройними силами держав в галузі безпеки польотів.

На початку робочої зустрічі командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Юрій Байдак, подякував російській стороні за візит до України, а також висловив впевненість в тому, що злагоджена робота служб безпеки польотів збройних сил обох держав в подальшому значно збагатить зміст військового співробітництва.

–Согодні в наших державах напрацьована нормативно-правова база, що регламентує застосування і організацію повітряного руху та безпеку польотів авіації Збройних Сил Російської Федерації та України, організаційно-штатна структура і авіаційний парк приведений у відповідність з військовими доктринами держав,-зазначив генерал-майор Юрій Байдак.

За словами командувача Повітряних Сил, сьогодні спостерігається тендеція до збільшення інтенсивності польотів військової авіації, завдяки збільшенню асигнувань на ремонт та модернізацію авіаційної техніки, забезпечення пальним.

Вінницький гарнізон зустрівся із Збройними Силами Російської Федерації

– Льотна робота завжди повязана з ризиком. Робота на упередження, а відповідно і зменшення випадків льотних інцидентів, це ті питання, які ми спільно повинні відпрацювати під час нашої спільної роботи, додав генерал-майор Юрій Байдак.

Також він закцентував увагу присутніх на тому, що координація зусиль міністерств оборони Російської Федерації та України щодо забезпечення безпеки польотів військової авіації базується, не тільки на обліку і аналізі аварійних ситуацій та розробці рекомендацій щодо їх попередження після того, як авіаційна подія відбулася, а й на виробленні єдиних поглядів і підходів на питання забезпечення безпеки польотів авіації збройних сил наших держав, профілактики авіаційних подій та забезпечення необхідної взаємодії між уповноваженими органами міністерств оборони держав у питаннях вдосконалення процедур розслідування і запобігання авіаційних подій.

У свою чергу начальник першої інспекції служби безпеки польотів авіації Збройних Сил Російської Федерації генерал-майор Олександр Берзан також подякував українській стороні за можливість обговорити зазначені питання, а також висловив сподівання в тому що безпека польотів є одним із важливих напрямків в питаннях міжнародного військового співробітництва обох держав.

В ході робочого засідання українською стороною було проведено брифінг-презинтацю на тему «Стан безпеки польотів авіації Повітряних Сил Збройних Сил Україні». Окремо сторони обговорять питання щодо процедур і програм, що застосовуються для забезпечення прийнятного рівня безпеки польотів в державній авіації України та РФ, критерії оцінки; організації взаємодії з адміністративними органами авіації відомств, які мають державні повітряні судна; організації заходів авіаційної безпеки; організації підготовки льотного складу до залишення аварійного літака (вертольота), організація пошуку літального апарату при аварійній посадці.

Також плануєься провести для делегації Збройних Сил Російської Федерації статичний показ літака аеромедичної евакуації Ан-26 "Віта".

Відповідно до програми перебування іноземної делегації в Україні, в місті Києві сплановано зустріч з керівництвом Генерального штабу Збройних Сил України, а також з керівництвом ДП «Антонов» де іноземних гостей ознайомлять з виробничими можливостями підприємства.

Офіційний візит делегації Збройних Сил Російської Федерації триватиме до 12-го липня.



Переглядів: 4717
Поширень: 0