Маршалек Нижньосілезійського воєводства Рафал Юрковлянець із делегацієюУ Вінницькій області відбувається 3-й етап акції «Могилу прадіда збережи від забуття», яку розпочали громадські активісти та представники влади Республіки Польща три роки тому. Основна мета заходу – прибирання та благоустрій могил та кладовищ Вінниччини, де поховані поляки.

У 2010 році акцію ініціювали Управління освіти Нижньосілезійського воєводства при підтримці Генерального консульства Республіки Польща у Вінниці. З українського боку усіляке сприяння надає обласна державна адміністрація та обласна Рада, а органи влади тих районів, де відбуваються заходи.

13 липня, у зв’язку зі стартом 3-го етапу акції, до Вінниці прибув маршалек Нижньосілезійського воєводства Рафал Юрковлянець із делегацією. Разом із Генеральним консулом Республіки Польща у Вінниці Кшиштофом Свідереком гості зустрілися із заступником голови ОДА Любов’ю Спірідоновою та першим заступником голови обласної Ради Ігорем Кревським.

Пан маршалек повідомив, що цього разу волонтери акції «Могилу прадіда збережи від забуття» працюватимуть у трьох районах – Ямпільському, Літинському та Козятинському. На сьогодні у Ямполі вже працюють дванадцятеро волонтерів, у Літині – шестеро, ще шістьох очікує Козятин.

– Я побував у Києві, у Львові і побачив, наскільки українська і польська історії спільні і подібні. А наша акція на Вінниччині ще більше єднає наші народи, – сказав Рафал Юрковлянець.

Рафал Юрковлянець запевнив у готовності допомагати вінницьким колегам. Крім того, він зауважив, що Вроцлав зацікавлений у налагодженні авіасполучення з Вінницею, а тамтешні бізнесмени хотіли б провести з вінницькими підприємцями спільний бізнес-форум.



Переглядів: 3807
Поширень: 0