20 років тому цей день став одним з найбільш успішних пам’ятних днів, які відмічають в усьому світі. На даний час він визнаний і відзначається щорічно різними установами і організаціями.

У цьому році Всесвітній день боротьби зі СНІДом пройде під гаслом „Склади свій тест”.

Глобальна епідемія ВІЛ/СНІД за своїм масштабом і спустошливою дією стала однією з найсерйозніших загроз для людства. За 27 років, що пройшли з моменту перших проявів, вірус вразив понад 70 млн. чоловік. На початок 2008 року у світі з ВІЛ/СНІДом живе більше 33 млн. чоловік (в тому числі більше 3,8 млн. дітей до 15 років). За даними UNAIDS (ООН СНІД) щоденно у світі ВІЛ-інфікується більш 14 тисяч людей.

Сьогодні кількість ВІЛ-інфікованих в Україні щонайменше в 5-7 разів перевищує кількість офіційно зареєстрованих носіїв інфекції і СНІД реально загрожує кожному українцю. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я темпи ураження СНІД в Україні наближається до країн африканського континенту, а реальна кількість ВІЛ-інфікованих становить від 280 до 450 тисяч тобто в середньому 1,63 % дорослого населення України.

По Вінницькій області кількість вперше офіційно зареєстрованих ВІЛ-інфікованих за 10 місяців поточного року склала 236 осіб (за весь період спостереження -- 2018).

У відповідь на таку ситуацію вживаються заходи протидії.
Щороку 1 грудня у м. Вінниці проводяться тематичні молодіжні ток-шоу, круглі столи, інформаційно-профілактичні заходи.

Додаткову інформацію можна отримати:
Вінницький обласний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом, тел.: 56-64-05,
Міський відділ у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради, тел.: 59-52-82


Переглядів: 3651
Поширень: 0