Асоціація органів самоорганізації населення м. Вінниці розпочинає прийом заявок від вінничан на участь у конкурсі серед будинків приватного сектору. Тож усі бажаючі можуть звертатись за адресою: вулиця Соборна, 59, к.911. За підсумками конкурсу буде визначено зразкову садибу міста, зразкову садибу мікрорайону, а також буде визначено дві кращих вулиці – міста та мікрорайону. Переможці конкурсу, яких журі буде визначати наприкінці серпня, крім пам’ятної таблички, отримають і цінні подарунки.

Вже традиційно у Вінниці проводиться конкурс на краще утримання свого приватного будинку.

Цьогорічний конкурс став ювілейним – «Зразкова садиба – 2012» проводитиметься у місті вже п’ятий рік поспіль. Участь у ньому можуть взяти усі мешканці приватного сектору, крім тих, чиї садиби стали переможцями у попередніх роках. Конкурсна комісія у складі депутатів міської ради, представників департаменту комунального господарства та благоустрою та Асоціації органів самоорганізації населення визначатиме кращі будинковолодіння та вулиці, які заслуговують на присвоєння звання «Зразкова».

«Зразкові садиби» визначатимуть у два етапи – до 15 серпня буде обрано кращий будинок у мікрорайоні, а до 20 серпня – кращий приватний будинок по місту. Окрім того, буде обрано «Зразкову вулицю». Переможці отримають не лише пам’ятні інформаційні таблички, а й цінні подарунки. Які саме, організатори конкурсу поки що тримають у таємниці.

Оцінку по номінації «Зразкова садиба» журі виставлятиме по критеріях, визначених Положенням про конкурс.

  • враховуватиметься стан під’їзду до будинку (заасфальтований чи ні, або ж викладений тротуарною плиткою);
  • стан прибудинкової території (наявність доріжки поблизу будинку, облаштування квітників тощо);
  • стан паркану (новий, відремонтований та пофарбований тощо).
  • братиметься до уваги стан подвір’я (покриття, санітарний стан технічних приміщень, наявність бесідки, гойдалки, квітників тощо) 
  • стан самого будинку.

Окрім цього, господарі будинків не повинні мати заборгованості за комунальні послуги та мати договір за вивезення твердих побутових відходів.

А щодо визначення кращої вулиці, то основним критерієм оцінки стане активність та ініціативність мешканців, зокрема, їх участь у співфінансуванні робіт (каналізуванні, асфальтуванні тощо) та проведенні суботників.

За більш детальною інформацією слід звертатись за телефоном 59-51-84.


Переглядів: 3932
Поширень: 0