Понад п’ять сотень фахівців пенсійного забезпечення головного та територіальних управлінь  Пенсійного фонду України у Вінницькій області 17 липня відзначило 10 років з часу передачі органам Фонду функцій призначати і виплачувати пенсії. До липня 2002 року ці завдання виконувало управління праці і соціального захисту населення.

За словами начальника головного управління Пенсійного фонду Миколи Черненка, пенсійне забезпечення громадян – це перш за все складова соціальної політики держави. Передача зазначених функцій органам Пенсійного фонду дала можливість не лише зміцнити пенсійну систему, а й зосередити в одній структурі збір та акумулювання коштів (дохідну частину), а також їх цільове використання (призначення та виплату пенсій).

Лариса Дика, заступник начальника головного управління акцентувала увагу присутніх святкового зібрання на порівняні видаткової частини бюджету Фонду, що йде на виплати пенсій.

Якщо у липні 2002 року потреба на виплату пенсій становила майже 72 млн. грн.., то у липні 2012 року в зв’язку із виконанням соціальних ініціатив Президента і відповідних постанов Кабінету Міністрів України, пенсійні виплати в області збільшились на 56 млн. грн. На разі місячна потреба у забезпеченні коштами становить 660 млн. грн.

Сьогодні із загального числа пенсіонерів одержують пенсії нижче прожиткового мінімуму 65 тис. осіб, у розмірі прожиткового мінімуму – 220, вище прожиткового мінімуму – 454 тисячі пенсіонерів.

Кращих фахів з призначення та виплати з нагоди ювілейної дати нагороджено почесними грамотами Міністерства праці, Пенсійного фонду України, обласної адміністрації та головного управління, пам’ятними подарунками та грошовими преміями.



Переглядів: 4011
Поширень: 0