Метою візиту старшого офіцера військово-медичного управління Міністерства оборони Туркменістану Гадама Текеєва було ознайомлення з можливостями і потужностями військової медицини в Україні, а зокрема її авіаційної складової.

Візит старшого офіцера військово-медичного управління туркменістану Гадама Текеєва

Заступник начальника ВМКЦ ЦР полковник медичної служби Олександр Столяренко під час брифінгу-презентації ознайомив представника делегації Туркменістану з основними завданнями Центру, розповів про систему медичного забезпечення польотів авіації та аеромедичну евакуацію у Збройних Силах України. Під час огляду функціональних підрозділів військового медичного закладу колезі із Туркменістану було продемонстровано можливості клініки невідкладної медичної допомоги, анестезіології, реанімації, інтенсивної терапії та детоксикації, управління авіаційної та космічної медицини, барокамеру.

На військовому аеродромі 456-ї гвардійської транспортної бригади Повітряних Сил ЗС України старший офіцер військово-медичного управління Міністерства оборони Туркменістану Гадам Текеєв ознайомився з особливостями надання медичної допомоги на борту операційно-реанімаційного літака аеромедичної евакуації Ан-26 «Vita», призначенням, устаткуванням та медичним обладнанням різних функціональних відсіків.

- Туркменістану дуже цікавий український досвід авіаційної медицини, зокрема - реабілітації військових льотчиків і система надання медичної допомоги льотно-підйомному складу. Ми хочемо перейняти у вас краще, щоб побудувати у себе в країні високоефективну систему авіаційної медицини, - зауважив старший офіцер військово-медичного управління Міністерства оборони Туркменістану Гадам Текеєв. – Мені особисто, як авіаційному лікарю-неврологу, було цікаво поспілкуватися із завідувачем відділення авіакосмічної психофізіології та психології Центру, кандидатом медичних наук, доцентом Наталією Рациборинською і дізнатись від неї про ваш досвід використання психофізіологічних та психологічних методик в загальній системі реабілітації військових льотчиків. У вас хороша, сучасна система авіаційного медичного забезпечення, є на що подивитись, і чому повчитись, - підкреслив Гадам Текеєв.

Підбиваючи підсумки візиту до ВМКЦ ЦР представника Туркменістану полковник медичної служби Олександр Столяренко наголосив, що українській військовій медицині є чим пишатися.

- У нас є добре розвинута і сучасна система медичного забезпечення Збройних Сил і авіаційних частин та підрозділів зокрема. Ми відкриті для співпраці та із задоволенням ділимося здобутим за ці роки досвідом не лише з колегами з країн колишнього Радянського Союзу, а й Європи, Америки і Африканського континенту, - підсумував полковник медичної служби Олександр Столяренко. - Я переконаний, що візит колеги з Туркменістану піде на користь медичним службам обох країн.


Переглядів: 5414
Поширень: 0