Прес - конференція Анатолій Присяжнук та Валерій Нонік

На території Вінницької області проходить оперативно-профілактичне відпрацювання "Мотоцикліст". Впродовж місяця у посиленому режимі ДАІ перевірятиме водіїв мототранспорту і дотримання ними правил дорожнього руху.

Така операція ініційована начальником Управління МВС у Вінницькій області Валерієм Ноніком.

Зумовлено це тим, що за короткий термін у Вінницькій області сталось кілька резонансних ДТП за участю мотоциклістів. До того ж з настанням літнього періоду на дорогах різко збільшилась кількість мопедів, скутерів і мототранспорту, який у більшості випадків ввезений на територію України нелегально. У переважній більшості мототранспорт з об’єм двигуна до 50 і більше кубічних сантиметрів власниками не зареєстрований.

За короткий термін операції співробітники ДАІ на дорогах виявили певну кількість порушень.

Операція "Мотоцикліст"

- Лише у Вінниці зафіксовано 25 порушень правил дорожнього руху, які допустили водії, - говорить начальник ДАІ міста Вінниці Анатолій Присяжнюк. - При цьому вісім водіїв керували мототранспортом у стані алкогольного сп’яніння. Дев’ять водіїв керували без відповідної категорії і без посвідчення водія. Усі транспортні засоби поставлені на арештмайданчик.

Окрім того Анатолій Присяжнюк наголосив, що у переважній більшості дорожньо-транспортні пригоди відбулися унаслідок перевищення швидкості, правил маневрування та порушення правил переїзду перехресть. Керують ними різного віку люди і навіть діти, починаючи від семи і старше 60-ти років.

Один з водіїв скутеру, якого під час операції зупинили співробітники ДАІ, їздив на незареєстрованому мототранспорті.

Операція "Мотоцикліст"

- Я придбав давно його їздити на роботу, - розповідає водій. - Але не користувався. Їжджу лише кілька тижнів. Мопед незареєстрований, бо я ще не встиг цього зробити. Можливо, завтра поїду оформляти документи.

Наразі в області діє спрощена система реєстрації мопедів і скутерів, об’єм двигуна яких складає 50 і менше кубічних сантиметрів. За інформацією ДАІ міста Вінниці приблизно 70% мототранспортних засобів наразі незареєстровані. Штраф у разі керування ТЗ без посвідчення водія становить 425-510 грн.

А для батьків та дітей Державтоінспекція нагадує, що керувати мопедами і скутерами можуть тільки ті, хто досягнув 16-літнього віку та мають посвідчення категорії А-1.

Довідка:

Тільки з початку літа на автошляхах Вінницької області зареєстровано 17 ДТП за участі водіїв мототранспорту, віком від 16 до 50 років. Чотири мотоциклісти загинули і 17 людей отримали травми. З числа травмованих – 10 водіїв, 5 пасажирів, 1 велосипедист та 1 неповнолітній пішохід.



Переглядів: 8043
Поширень: 0