Таку новину повідомили у створеному в 2005 році територіальному управлінні Головавтотрансінспекції у Вінницькій області. До функцій відомства увійшов і контроль за наявністю ліцензій у водіїв, що займаються перевезенням пасажирів, а також відповідних документів про технічний стан транспортного засобу та стан здоров\'я водіїв.

Інспекторами Головавтотрансінспекції, яких лише сім на всю Вінницьку область, регулярно проводяться спільні з ДАІ рейди щодо контролю за дотриманням законодавства при перевезенні пасажирів на таксі. Такі заходи значно зменшили кількість порушників. І їх було б ще менше, якби закон був до них жорсткішим. Багато таксистів-нелегалів ухиляються від сплати штрафів. Та й сума штрафу за надання послуг без відповідного на те дозволу не така вже й велика – від 510 до 1700 гривень.

До речі, в Угорщині надходження від аналогічного контролюючого транспортні перевезення органу чи не основне джерело наповнення бюджету країни. Абсолютно протилежна угорській картина в Києві. Наша столиця досі утримує першість ззаду за кількістю нелегальних таксистів. Говорить інспектор територіального управління Головавтотрансінспекції у Вінницькій області Василь Заболотний.



Переглядів: 3395
Поширень: 0