Надія Абрамівна вийшла на балкон своєї однокімнатної квартири на другому поверсі ще зранку. Про це розповіли випадкові перехожі. Хтось бачив, як якийсь чоловік намагався підставити до балкона невеличку драбину, крутив мотузки. Мабуть, намагався самотужки зняти жінку.

- Та драбина не діставала до балкону ще добрих півтора метри, - каже свідок події Ігор. - Та й як та старенька могла спуститись до драбини мотузками, вона ж не "людина-павук"...

Пізніше замкнена вінничанка казала, що то її намагався зняти з балкона рідний брат. Припускала, що саме він і сховав ключі від вхідних дверей. Говорила про це голосно, істерично. Вигукувала щось про гроші, які він теж ніби-то потягнув.

Тим часом самодіяльного рятувальника вже й слід прохолов. Натомість навколо балкона почали збиратись сусіди та просто допитливі перехожі.

Аж доки хтось не здогадався викликати рятувальників. Услід за бригадою МНС, прибули міліція та "швидка". Але операцію порятунку розпочати не поспішали.

Драбину, мовляв, приставити до балкону не довго. А потім як?! Спускати щаблями людину такого віку - боязко, не дай боже не втримається і впаде. З іншого боку, можна було б зламати двері. Але тут вже перестраховувались правоохоронці. А якщо жінка поскаржиться, що поки ламали двері в неї останні гроші зникли?

- Це не перший раз таке, - говорить соціальний працівник Лілія Лизогуб. - Ще не довго працюю з цією старенькою, але знаю, що пам\'ять в неї не найкраща. То мене не впізнає, то гроші по всій хаті шукає перед тим як віддати на комунальні платежі, чи щось інше.

Сусіди дослухаються до розмови й додають своє - бабуся за словом у кишеню не лізе, може й облаяти при нагоді, жбурнути важким, або навіть побитись із кимось.

- Дітей у неї немає, а є брат - живе в Якушинцях. Але він не часто заходить. Ще казала, сестра живе у Донецьку, - каже Лілія Лизогуб.

Врешті драбину приставили до балкона і рятувальник на пару з міліціонером піднімаються до бабусі на балкон. Разом вони ще з півгодини шукають у хаті ключі. Але безрезультатно.

Замок вибивають з середини, перед тим добряче промучившись із досить складним механізмом сталевих дверей.

- Просіть сусідів, щоб вставили новий замок, - кажуть на прощання рятувальники.

Тим часом до старенької заходять лікарі.

- Звичайно, в таких випадках варто одразу ж викликати "швидку" та рятувальників, - розказує лікар неврологічної бригади станції швидкої допомоги Василь Бойко. - Наприклад, якщо бачите, що людина занадто агресивна і може заподіяти шкоду собі, чи оточуючим, спробуйте обережно знерухомити її. Зафіксуйте руки та ноги. Спокійно розмовляйте з людиною, не змушуйте її зайвий раз нервувати. Щодо ліків, то це вже турбота лікарів - оцінити ситуацію та призначити при потребі заспокійливі препарати.



Переглядів: 4534
Поширень: 0