У Вінниці відбулася робоча зустріч представників вітчизняних Повітряних Сил та делегації Збройних сил Королівства Данія. Іноземну делегацію очолив майор Ове Уруп-Мадсен. Українська сторона виступила під керівництвом заступника начальника авіації Командування Повітряних Сил України, полковника Олександра Кулібаби.

Військові льотчики обговорили перспективи військової співпраці між Повітряними силами обох країн та реалізацію існуючих проектів.

Зокрема, мова йшла про повітряні перевезення та технічні угоди по операції "Північний сокіл-2013" та підготовки українського екіпажу літака ІЛ-76 на базі авіакрила "Ольборг".

 літака ІЛ-76

Відзначимо, що раніше військові льотчики Вінниці уклали дoгoвір з «Миколаєвським aвіapeмoнтним зaвoдом "HAPП". Про це йдеться у «Bіснику державних закупівель».

Відповідно до дoгoвopy, в Миколаєві майже за 11 млн. грн. відремонтують вінницький літак ІЛ-76.

Довідка:

ІЛ-76 - радянський важкий військово-транспортний літак, розроблений конструкторським бюро Ільюшина. Він призначений для викидання повітряного десанту, перевезення військ, бойової техніки (у тому числі середніх танків), доставки військам термінових вантажів, а також транспортування поранених і хворих.



Переглядів: 5043
Поширень: 0