Серед трьох тисяч потерпілих вкладників є й мешканці Вінниці, адже відділення "Фортеці" працювало й у нашому місті.

- Придніпровський районний суд Черкас звільнив під підписку про невиїзд голови правління кредитної спілки "Фортеця" Павла Бурлая, якого обвинувачують в розтраті коштів вкладників з 2006 по 2009 роки, - говорить представник сектора зі зв\'язків з громадськістю управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області.

Таким чином суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд.

"Думки такі: переловити всіх тварюк на чолі з Бурлаєм і пересадити всіх мінімум на десять років, але головне - нехай "відшкодують збитки"! - пише на форумі один із ошуканих вкладників. - Ось класні все таки у нас закони: людина пустила по світу тисячі пенсіонерів, але його відпускають, тому що у нього на утриманні семидесятирічна матір! Ну що тут скажеш, крім: "Наш суд - найгуманніший суд у світі!"

Втім, за матір\'ю Павло Бурлай, судячи з усього, не доглядає. Згідно з повідомленням правоохоронних органів, зараз його місцезнаходження невідоме.

У січні 2012 року Господарський суд Черкаської області порушив справу про банкрутство кредитної спілки "Фортеця". Справу ж проти голови спілки порушили згідно з ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України. Мова йде про привласнення та розтрату майна, вчинені в особливо великих розмірах і службове підроблення.

Павло Бурлай якийсь час переховувався від правосуддя України, аж поки в червні цього року правоохоронці Росії не передали його українській стороні.

Кредитна спілка "Фортеця" існувала з 2002 року. У 2008 році вона налічувала понад 30 відділень у Вінниці, Черкасах, Києві, Чернівцях, Умані, Смілі.



Переглядів: 4419
Поширень: 0