Аномальна спека призводить до численного пошкодження обладнання електромереж у Вінниці. Днями свідками одного з таких випадків стали мешканці вулиці Першотравневої.

- Почули гуркіт страшенний ніби щось вибухнуло, - каже вінничанка Тамара Семенова. - А потім біля підстанції щось загорілось.

Перелякані люди викликали на місце події не тільки електриків, але й рятувальників, міліцію та навіть "швидку".

- Насправді, нічого надзвичайного не сталося, - пояснює директор Вінницьких міських електромереж Віталій Ковальчук. - Від перегріву спрацював захист на трансформаторній підстанції. Він супроводжувався вихлопом масла, яке й загорілося.

Загоряння електрики припинили власними силами. Ніхто не постраждав, обладнання не пошкоджене.

- Навіть відключення світла й того не було, адже моментально увімкнувся резерв і лампочки в оселях вінничан хіба що блимнули, - каже Віталій Ковальчук. - Горіло тільки масло. Полум\'я далі не пішло, адже згідно з нормативами ми ретельно викошуєм траву навколо усіх вінницьких підстанцій.

Тим не менш, за словами енергетика, подібні випадки аварійного вимкнення у Вінниці останнім часом не рідкість.

- Зараз через високу температуру то тут горить, то там, - каже Віталій Ковальчук. - Майже щодня виїзжаємо щось гасити по місту. Але до кожного такого випадку ми готові, тому можу запевнити, що мешканцям міста немає чого хвилюватися.



Переглядів: 4847
Поширень: 0